TRÀNSIT
Societat 30/11/2010

El nombre de menors morts en accident de trànsit cau en picat

Una legislació més exigent i una major conscienciació, les claus del descens. Tot i això, el 2009 encara van morir 60 nens a les carreteres

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaEl nombre de menors morts en accidents de trànsit a l'Estat espanyol ha experimentat un descens molt important en els últims 20 anys. Segons dades de l'informe "Panorama de la seguretat infantil en l'automòbil (1990-2009)" que han presentat avui la Fundació Mapfre i Ford, el 1990 hi va haver 307 nens morts a les carreteres. D'aquestes xifres s'ha baixat fins als 60 menors que van morir en un accident de trànsit el 2009.

La clau d'aquest descens és una legislació més exigent amb l'ús de sistemes de retenció infantil i una major conscienciació per part de la societat. De totes les mesures de seguretat que han contribuït al descens de la sinistralitat, la més important ha estat l'ús de seients o cadires de seguretat infantils que han demostrat ser capaços de prevenir entre el 50% i el 80% de les lesions mortals greus.

L'informe destaca que l'avenç que ha experimentat la seguretat viària a l'Estat espanyol en els últims anys ha estat gràcies a una millora significativa de les infraestructures, l'actualització de la legislació sobre trànsit i seguretat viària, un augment de la consciència social sobre els perills de la carretera i un major nombre de campanyes permanents centrades en la importància de moderar la velocitat.

stats