TOPONÍMIA
Societat 06/08/2011

Guerra de noms entre pobles veïns

Vilassar de Dalt presentarà un recurs per dir-se Vilassar a seques. A Catalunya hi ha més de 80 municipis que comparteixen nom, una coincidència que genera alguna confusió i també rivalitats

L. Bonilla/ M. Ortega
1 min
Reivindicació sentimental A Vilassar de Dalt els rètols expressen el sentiment popular: ells són Vilassar  i punt. L'altra és la de Mar.

BarcelonaA Catalunya hi ha més d'una vuitantena de municipis que comparteixen topònim i n'hi ha que lluiten per canviar-se'l per evitar malentesos. És el cas de Vilassar de Dalt, que argumenta que la coincidència de nom amb Vilassar de Mar genera confusió. Amb noms iguals, el municipi més petit és el que sempre es confon.

Dels 946 municipis catalans hi ha una vuitantena de repeticions, sobretot en noms de sants. Hi ha vuit pobles que són Sant Martí i els historiadors atribueixen a la influència cristiana les repeticions. El Garcia de la toponímia és, però, Vilanova. Fins a onze vegades es repeteix el nom de "Vilanova" a la nostra toponímia.

Les repeticions generen algunes confusions i, en alguns casos, també rivalitats. Hi ha casos per a tots. Pots llegir la informació a l'ARA PREMIUM.

stats