Societat 20/07/2012

Nou impuls a la lluita contra els maltractaments a les persones grans

El departament de Benestar programa 23 cursos i edita 2.000 llibrets informatius per als professionals dels serveis socials

Auri Garcia Morera
1 min
El conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, i el secretari de Família, Ramon Terrassa, en la presentació d'aquest divendres al matí. / ACN

BarcelonaLa Generalitat donarà un nou impuls a la lluita contra els maltractaments a les persones grans, amb un protocol d'actuació renovat que anirà acompanyat d'un pla de formació i difusió. El conseller de Benestar, Josep Lluís Cleries, i el secretari de Família, Ramon Terrassa, han presentat aquest divendres el document renovat, i han detallat que el departament programarà un total de 23 cursos dirigits a professionals dels serveis socials. A més, editarà 2.000 llibrets informatius per al mateix col·lectiu.

El juliol del 2010 la predecessora de Cleries al capdavant del departament, Carme Capdevila, ja va presentar en roda de premsa un protocol contra els maltractaments a les persones grans, amb moltes similituds amb el presentat aquest divendres, però sense mesures concretes de formació i difusió. Segons l'actual secretari de Família, Ramon Terrassa, va ser "un document no aplicat perquè el mateix sector va fer saber que seria difícilment aplicable, i per això un dels compromisos del pla de govern va ser crear un nou protocol pràctic, útil, més aplicable i, sobretot, més eficaç".

6% de risc segons l'OMS, 1.100 denúncies a Catalunya

El 6% de la gent gran es troba en una situació de risc de maltractament en l'àmbit domèstic, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La Xarxa Internacional per la Prevenció del Maltractament a la Gent Gran (IPNEA) eleva la xifra fins al 10% per a les persones grans que viuen en residències. Segons el departament de Benestar, l'any 2011 es van presentar 1.100 denúncies per maltractaments a persones grans a Catalunya. El secretari de Família, però, adverteix que aquesta xifra és només "la punta de l'iceberg".

stats