SOCIETAT
Societat 22/03/2011

142 nous policies estatals patrullaran a Catalunya

Quaranta estaran destinats a l'aeroport del Prat i dos al de Girona. 32 dels nous agents són dones

Redacció
2 min
Els nous agents de la policia estatal al complex de la Zona Franca / ACN

BarcelonaLa policia espanyola compta des d'avui amb 142 nous agents a Catalunya, que se sumaran als més de 3.500 que ja hi treballen. Quaranta d'aquests nous agents, sorgits de l'última promoció, aniran destinats a l'aeroport del Prat, i dos al de Girona. Cinquanta més aniran a les unitats centrals de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, repartides en diversos edificis de Barcelona. Els nous agents han estat presentats al complex policial de la Zona Franca, amb la presència del director general de la Policia i la Guàrdia Civil, Francisco Javier Velázquez. L'acte de presentació també ha servit per lliurar els diplomes a diversos policies retirats.

En el seu discurs, Velázquez ha lloat el paper de la policia estatal en la reducció de la taxa de criminalitat i en l'augment del percentatge de delictes resolts. El director general també ha recordat l'esforç pressupostari que s'ha dedicat a remodelar comissaries i oficines de DNI a municipis com Vic, l'Hospitalet de Llobregat o la Seu d'Urgell. Velázquez també s'ha felicitat pels fruits de la col·laboració amb les diverses policies locals i el cos dels Mossos d'Esquadra en operacions com la de la setmana passada a Lleida, on es va detenir una trentena de persones relacionades amb el proxenetisme. 



Distribució al territori

Les comarques de Barcelona comptaran amb 104 dels nous agents. A Tarragona en seran 18, a Girona 13 i a Lleida 7. En concret, cinc aniran a la comissaria provincial de Tarragona, vuit a la frontera de La Jonquera, cinc a la Seu d'Urgell, tres a Camprodon i dos a Les. La comissaria local amb més agents nous serà la de Tortosa, amb set, mentre que Reus i Cornellà de Llobregat en tindran sis de nous, Sabadell cinc, i Sant Adrià de Besòs tres. El 22,5% dels nous agents són dones.

stats