Societat 14/03/2011

El consum d'una nova droga legal s'estén al Regne Unit

La 'Ivory wave', també coneguda com a 'ona púrpura', 'Costa d'Ivori' i 'vanilla sky', és un substitutiu de la mefedrona. Les complicacions mèdiques provocades pel seu consum són similars a les provocades per la cocaïna i altres estimulants i inclouen acceleració del ritme cardíac, ansietat extrema, al·lucinacions i contraccions facials involuntàries.

Efe
1 min

LondresUna nova droga legal que es ven per internet ha començat a circular entre els joves al Regne Unit i el seu ús ha causat ja diverses morts i ingressos hospitalaris, segons adverteix en el seu últim número la revista científica Emergency Medicine Journal. 



L'anomenada Ivory wave ("ona d'ivori"), és a la venda en forma de sals de bany, en paquets d'entre 200 i 500 mil·ligrams, i els experts encara no han determinat si conté substàncies classificades com a il·legals.

Les anàlisis revelen que la droga, que es pot inhalar o bé ingerir, conté un anestèsic (lidocaïna, utilitzada en odontologia per a operacions superficials i en tractaments veterinaris), així com un estimulant (MDPV, amb efectes similars a la cocaïna o les amfetamines), encara que indiquen que la composició de la substància és variable a causa de l'absència de controls. 



La Ivory wave, també coneguda com a ona púrpura, Costa d'Ivori i vanilla sky, és un substitutiu de la mefedrona (coneguda com a Miau-miau), un estupefaent que resultava senzill d'aconseguir a internet fins que es va prohibir l'abril de 2010 al Regne Unit després de diverses morts causades pel seu consum. 





Les complicacions mèdiques provocades pel consum d'Ivory wave són similars a les provocades per la cocaïna i altres estimulants i inclouen acceleració del ritme cardíac, ansietat extrema, al·lucinacions i contraccions facials involuntàries. 



La substància pot causar també psicosis paranoiques agudes, hipertèrmia i variacions severes en la pressió sanguínia, segons indica l'Emergency Medicine Journal. 




stats