Societat 06/01/2012

La nòvia de l'alcalde com a regal de Reis

Sebastià Alzamora
2 min

Un dels pobles veïns d'Alaró (bella vila mallorquina de poc més de cinc mil habitants situada als peus de la serra de Tramuntana) es diu Orient, de manera que els alaroners sempre poden presumir del fet que els Reis Mags arriben del poble del costat.

En tot cas, vinguessin de prop o de lluny, Ses Majestats d'Orient van arribar puntualment a Alaró a les sis de la tarda. Van entrar al poble per l'avinguda de la Constitució, envoltats per l'inexcusable seguici de patges i, sobretot, de camions i furgonetes que feien sonar animosament els clàxons, carregats de regals per a tots els nens i nenes (nins i nines, o infants, com en diem a Mallorca). El rei ros i el rei blanc tiraven de perruques i barbes postisses, i el rei negre duia la cara embetumada, però aquests detalls no treien ni una mica de prestigi a la seva presència sempre imponent, que va causar l'acceleració dels cors de les criatures tant com els dels pares.

Com que els Reis, quan volen, també tenen un punt agropecuari, a Alaró no van muntar cavalls, ni camells, ni elefants ni girafes: anaven a dalt dels remolcs de tres tractors, oportunament guarnits per a l'ocasió. Enfilats en els seus vehicles, doncs, Ses Majestats van fer la volta a la plaça de la Vila, saludant constantment la multitud que els victorejava mentre els patges i els conductors dels camions deixaven caure al seu pas una veritable pluja de caramels. Un grup de nois i noies ballaven al ritme del repertori que ressonava des dels altaveus col·locats al balcó de l'ajuntament, i que oscil·lava entre les nadales més ortodoxes i les aportacions rumberes a càrrec de Los Manolos.

Després d'oferir l'ofrena al Nen Jesús a l'església parroquial, consagrada a sant Bartomeu (i que cada dissabte al matí ofereix una programació de concerts d'orgue absolutament brillant), els tres astròlegs perses també van pujar al balcó de l'ajuntament per adreçar als nens unes paraules, pronunciades en un català de Mallorca tan pulcre que hauria fet esfereir qualsevol capitost del PP insular. El rei Melcior va aprofitar el seu speech per remarcar als nens que, a més de regals per a ells, també havien portat llocs de feina per als seus pares. I el negre Baltasar s'ho va fer venir bé per anunciar que, com que el batlle també s'havia portat molt bé durant el 2011, havien decidit dur-li una nòvia. Salut, amor i alegria, doncs.

stats