Societat 28/04/2012

#novullpagar de butxaca: creen aplicacions per a Android i iPhone

Un vídeo retro proposa jugar a l'autopista més cara per mostrar el greuge comparatiu entre Catalunya i altres territoris de l'estat espanyol

Ara
2 min

BarcelonaEl moviment de boicot als peatges s'estén, i no només en el sentit territorial o pel que fa al nombre de seguidors, simpatitzants i/o practicants. Hi ha una altra extensió que és la tecnològica: a més de seguir-se el moviment a Twitter i Facebook, hi ha la web proupeatges.cat i Jordi Torres Bonet, creador de la web novullpagar.cat, ara ha creat aplicacions per als telèfons Android i iPhone.

Amb la voluntat de portar el contacte entre els seguidors de la campanya a la butxaca, ja està disponible la versió per a Android i es pot descarregar amb diversos mètodes. Els mateixos impulsors de l'invent que han creat l'aplicació per a iPhone i inicialment no la podien penjar perquè no estan acreditats per Apple per fer-ho. Han demanat col·laboració a algun seguidor de la protesta que tingués permís d'Apple i ja el tenen, segons han anunciat aquest dissabte al vespre.

Riure per no plorar

L'enginy també ha donat un altre producte informàtic dins de la campanya ciutadana contra els peatges. El col·lectiu Bit i Cuixa s'ha inspirat en un joc que ja havia difós el Cercle Català de Negocis per crear un vídeo amb l'estètica dels videojocs dels anys 80 que proposa fer recorreguts per autopista per diferents zones de l'estat espanyol. Presenta diversos exemples del que poden costar trajectes diferents.

Un dels casos més extrems és el de Burgos a Badajoz (577 quilòmetres a zero euros), que contrasta amb els 49,40 euros que costa anar per autopista des d'Alacant fins a Barcelona (538 quilòmetres). Un greuge, una protesta, però també un entreteniment i sentit de l'humor.

stats