Societat 29/04/2012

El #novullpagar escalfa motors per a dimarts amb una crida ciutadana

Contradiuen el Govern i expliquen en un vídeo que "no pagar els peatges no es considera una infracció" i que centenars de persones s'han sumat a la campanya

Ara
1 min

BarcelonaTot i l'anunci de sancions, el moviment #novullpagar continua escalfant motors per a la convocatòria popular de boicot als peatges de dimarts. Expliquen en un vídeo, on es veu un conductor comunicant en un peatge que no pagarà, quins són els motius de la campanya i demanen a la ciutadania que s'hi sumi. El moviment contradiu el Govern i assegura que "no pagar els peatges no es considera una infracció", que "el llum vermell o verd del peatge no és un semàfor de trànsit".

Apunten, a més, com a consells per a aquells que se sumin al #novullpagar, que "el personal d'autopistes no té dret a demanar el DNI" ni a "retenir ningú en el peatge per no voler pagar". El vídeo acaba amb una crida a la participació, recordant que ja hi ha "centenars" de persones que no paguen els peatges.

Davant l'auge de la revolta als peatges, el Govern va anunciar ahir sancions de 100 euros per a tots aquells conductors que no paguin. La decisió va arribar tot just dos dies abans de la convocatòria popular de #novullpagar d'aquest dimarts, però el moviment continua convençut de tirar-la endavant.

stats