Societat 01/05/2012

La crispació d'alguns treballadors dels peatges: insults i amenaces davant d'un #novullpagar

Un empleat del peatge d'Amposta increpa un grup de joves que intenten passar sense abonar l'import. La plataforma Prou Peatges ha convocat la primera crida massiva a no pagar aquest dimarts a les 12 hores

Ara
2 min

BarcelonaCada dia són més els conductors catalans que se sumen a la iniciativa de no pagar els peatges a Catalunya. Alguns treballadors de les autopistes estan començant a perdre els nervis davant la impossibilitat de fer la seva feina, i el nivell de crispació, en algunes ocasions, es comença a notar.

Aquest és el cas amb què es van trobar un grup de joves aquest dissabte passat, quan cap a quarts de vuit del vespre van decidir no pagar el peatge d'Amposta.

L'usuari de YouTube Ausensi 16 ha penjat un vídeo a la plataforma 'online' en què se sent com un dels treballadors del peatge es dirigeix al grup de nois amb frases com "no tens collons d'anar a queixar-te a l'Ajuntament", "no t'obriré", "no ets prou home per trucar als Mossos", "sou una colla de covards bavosos", "ara que estàs aquí, tanques el mòbil [a un dels nois que, segons diu, estava parlant per telèfon amb la seva nòvia]", "sortiu, homes, si teniu collons, sortiu!" o "aquesta noia que porteu aquí darrere en té més [pebrots] que vosaltres". En un moment del vídeo se sent com un dels ocupants del cotxe diu: "No em toquis", i el treballador li contesta: "Jo et tocaré el que em doni la gana".

L'usuari que ha penjat el vídeo explica al text del clip que el vídeo original dura 15 minuts, el temps que els van tenir retinguts, i assegura que en algun moment van tenir por que els treballadors del punt de peatge els agredissin. Ausensi_16 diu que, finalment, els van posar el semàfor en verd i van poder passar, després d'apuntar-los la matrícula.

La plataforma Prou Peatges ha convocat la primera crida massiva a no pagar aquest dimarts a les 12 hores. Fan una crida a no pagar a 16 punts de peatge de Catalunya i el País Valencià per protestar pel greuge comparatiu dels països catalans, que concentren la majoria de vies de pagament de l'Estat.

stats