Societat 10/06/2011

Catalunya pot prescindir de les nuclears?

L'ARA busca aprofundir en el terreny nuclear amb aquest interrogant. Segons els experts, és tècnicament possible, però s’haurien d’analitzar a fons els efectes sobre l’economia

Redacció
1 min
Catalunya pot prescindir de les nuclears?

BarcelonaEls experts afirmen que l'abandonament de l'energia nuclear és possible des del punt de vista tècnic, però tindria un fort impacte econòmic. Les renovables haurien d'assumir el protagonisme que ara té l'energia atòmica en el sistema elèctric, però la crisi econòmica ha forçat el govern espanyol a retallar substancialment les primes a aquest tipus d'energies.

La decisió de la cancellera alemanya Angela Merkel de tancar les nuclears el 2022 obliga la resta de països europeus a fer-se preguntes que no sempre són còmodes i que requereixen un fort lideratge polític. A més, l’apagada nuclear podria encarir l’electricitat un 20%.

Aquest divendres l'ARA apunta el debat en un dossier especial de 13 pàgines que es publica coincidint amb els tres mesos de la catàstrofe de Fukushima, al Japó. L'ARA us proposa endinsar-vos en el repte de pensar com seria una Catalunya sense energia nuclear.

A l'ARA PREMIUM es poden llegir continuar llegint les respostes dels experts a aquesta qüestió.

stats