ENERGIA
Societat 15/09/2011

Les nuclears espanyoles passen les proves d'estrès preliminars

El CSN diu que les centrals "disposen d'estratègies" per fer front a accidents severs

Redacció
1 min

BarcelonaLes centrals nuclears espanyoles "disposen d'estratègies" per fer front als accidents severs en els seus reactors i en l'edifici de contenció, així com per a la gestió d'emergències associades, conclou el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) en el seu informe preliminar sobre la resistència de les plantes.

Segons ha informat en un comunicat, el CSN ha enviat avui a la Comissió Europea l'informe preliminar de les proves de resistència de les centrals nuclears espanyoles davant inundacions, terratrèmols, accidents severs o pèrdua d'energia elèctrica, tal com ho havia requerit la Unió Europea als seus membres després de l'accident del Japó.

No obstant això, els titulars de les centrals, que han estat els encarregats de dur a terme aquestes proves a Espanya, tenen fins al 31 d'octubre per lliurar l'informe final.

De moment, el CSN ha resumit algunes de les conclusions d'aquest informe previ en una nota enviada als mitjans en què considera "adequats" els plantejaments presentats pels titulars de les plantes.

stats