EL TEMPS
Societat 22/02/2011

El vent obliga els Bombers a fer 86 sortides des d'aquest dilluns a la nit

El fort vent que bufa des d'aquest dilluns a la nit en algunes comarques, especialment al sud de Catalunya, ha obligat els Bombers de la Generalitat a fer 86 sortides des d'aquest dilluns a les deu de la nit fins a les 12 d'aquest migdia i Protecció Civil a mantenir activat el Procicat en fase d'alerta

Acn
2 min

BarcelonaEstà previst que al llarg de la tarda la intensitat vagi minvant i per aquest motiu es demana molta precaució, especialment també a les zones de muntanya. La majoria d'aquests avisos han estat per retirar elements estructurals de la via pública que, o bé havien caigut, o bé estaven a punt de caure com cables, arbres, planxes de sostres, algun rètol publicitari i pals de la llum, entre d'altres.

També han hagut de fer sanejaments de façana i retirar algun arbre caigut a la via. Cal destacar que en cap d'aquests serveis hi hagut ferits.

Altres incidències destacades han estat la suspensió aquest matí, entre les sis i les deu, de la circulació ferroviària entre les ciutats de Tarragona i Vinaròs, i a partir de les onze del matí s'hi ha limitat la velocitat. També hi ha hagut limitació de velocitat a 100 quilòmetres per hora entre Sant Vicenç de Calders i Tarragona, tant a la línia de mar com a l'interior, i també a la línia Figueres-Portbou.

14.000 abonats sense llum

Una altra conseqüència de les fortes ratxes de vent és la manca de subministrament elèctric a 14.000 abonats de localitats de la demarcació de Tarragona, com Cambrils, Tarragona, Alcanar, Argentera o Botarell, entre d'altres, i que tenen tècnics a totes les incidències. No destaca cap incidència que es prevegi que sigui de llarga durada, segons informa Protecció Civil.

D'altra banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre des d'ahir a la nit prop de 200 trucades relacionades amb incidències per vent, entre elles l'afectació de vidres trencats en un institut de la Sènia.

Pel que fa a la xarxa viària, el Servei Català de Trànsit alerta que com a conseqüència de les fortes ràfegues de vent que s'estan registrant a l'extrem sud del país, està restringit el pas de vehicles de 3a categoria a l'autopista AP-7 entre el Vendrell i l'Aldea. A més, també es demana als conductors que extremin la precaució si circulen per la N-340 entre Mont-roig del Camp i l'Ametlla de Mar pel fort vent que bufa en aquest tram. L'SCT també informa que s'han produït diverses bolcades de vehicles pesants com a conseqüència del fort vent i en aquests moments estan afectant la circulació en els punts de les incidències. Es tracta de la N-340 en el seu pas per l'Ametlla de Mar, al quilòmetre 1.116, on està tallada en els dos sentits; l'AP-7 a l'altura de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant –punt quilomètric 282–, on hi ha un carril restringit al trànsit en sentit sud, i a la mateixa autopista, a l'altura de l'Aldea –punt quilomètric 319–, on hi ha un carril tallat també en sentit sud. Davant d'aquesta situació, l'SCT demana als conductors que extremin la precaució al volant, especialment en autopistes i vies ràpides. Es recomana reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle i, en el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral. És molt important que aquesta recomanació la segueixin els conductors de camions i de caravanes. A més, es recorda que es pot fer un seguiment de l'estat de la xarxa viària a través del telèfon d'informació ciutadana 012 o del web del Servei Català de Trànsit (www.gencat.cat/transit).

stats