RELIGIÓ
Societat 05/07/2011

El govern espanyol impulsa una pàgina web per garantir el dret de llibertat religiosa

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, presenta l'Observatori del Pluralisme Religiós a Espanya. Ha de ser una eina per a alcaldes i gestors municipals per facilitar les relacions entre comunitats religioses i ajuntaments

Efe
1 min

MadridQuins permisos i llicències fan falta per obrir un temple o un lloc de culte? És un dels dubtes que alcaldes i gestors municipals poden resoldre consultant una pàgina web (www.observatorioreligion.es) presentada avui a Madrid pel ministre de Justícia, Francisco Caamaño. L'Observatori del Pluralisme Religiós a Espanya recull en un sol portal tota la legislació i normatives aplicables per fer realitat el dret de llibertat religiosa. "Es tracta de facilitar les relacions entre les comunitats religioses i els ajuntaments, i millorar la gestió dels assumptes religiosos quotidians que en molts pobles no saben com afrontar", ha explicat el director de la Fundació Pluralisme i Convivència, José Manuel López, coordinador del projecte. "Fins fa poc, si hi havia alguna qüestió religiosa per resoldre, el mossèn trucava a l'alcalde i se solucionava tot; això ja no val en un país amb vuit religions reconegudes com de notable arrelament i amb moltes altres sensibilitats religioses", ha apuntat López.

L'Observatori del Pluralisme Religiós a Espanya és fruit de tres anys de feina conjunta entre set ministeris, set comunitats autònomes, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, vuit confessions religioses i nombrosos especialistes acadèmics. "Es tracta d'adaptar la vida real a la realitat religiosa, de resoldre problemes concrets de la manera més sensata i lògica possible, i sempre amb la llei a la mà", ha afirmat el director de la Fundació Pluralisme i Convivència.

stats