Societat 12/07/2012

Els ocellaires redissenyen les parades de la Rambla

Maria Ortega
2 min
El disseny  de parades  que ha guanyat el concurs.

BARCELONAQue les parades dels antics ocellaires de la Rambla no són un prodigi de l'estètica és una veritat de domini públic, que assumeixen tant els paradistes com el mateix Ajuntament de Barcelona. Per això, ara que el futur de tots els elements del passeig s'ha de debatre en el marc del pla Cor, els ocellaires han fet un pas endavant i han posat sobre la taula del consistori fins a dotze propostes de disseny per reformar els establiments.

Des de projectes que juguen amb una mena de sistema de para-sols, perquè cadascuna tingui una forma diferent, fins a establiments que poden amagar-se sota terra quan tanquen o d'altres que tenen la part del sostre enjardinada per integrar-se en l'espai. En total, 12 propostes, que són fruit del concurs d'idees que van obrir els ocellaires de la mà de l'Agència de Suport a l'Arquitectura de Barcelona (AAAB) amb estudiants de diferents escoles d'arquitectura i disseny.

L'objectiu, com apunta la presidenta de l'associació d'ocellaires, Mònica Trias, és demostrar que a la Rambla s'hi pot fer "alguna cosa maca, que la dignifiqui", i acabar amb l'amenaça que sobrevola els paradistes des que, a finals del 2010, l'equip de govern que encapçalava l'alcalde Jordi Hereu, en va anunciar la retirada, després que el resultat de l'últim procés de reconversió no fos satisfactori.

Trias va assegurar ahir que els antics ocellaires donen "marge de confiança" al nou equip de govern, tot i que, fins ara, el pla Cor no ha abordat el tema de les parades. De fet, l'única concreció que ha tingut ha estat el trasllat de les estàtues humanes a la part de baix de la Rambla, un pas que floristes i ocellaires valoren "molt positivament".

Guanyen els para-sols

Les propostes de disseny que els ocellaires ja han lliurat a la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, han estat avaluades per un jurat. Els experts han considerat que el millor projecte és el de Pablo Villalonga i Gerardo Pérez de Amezaga, inspirat en para-sols. La idea, però, és que l'Ajuntament pugui avaluar-los tots. Xavier Bustos, que dirigeix l'AAAB, remarca que, tot i que s'ha treballat sense pressupost, tots els projectes són "viables".

stats