Societat 01/10/2011

Avui encetem el mes... d'octubre?

El cap de setmana serà esplèndid, amb molt més sol que no pas núvols i amb ambient fresc només a primera hora

Marc Candela
1 min

BarcelonaEncetem el mes d'octubre sense grans canvis en el pronòstic meteorològic. A Catalunya gaudirem avui d'un dissabte de molt bon aprofitar, amb cel clar a gran part del país i només algun banc de boira poc persistent a la Plana de Vic i a la conca d'Òdena i alguns intervals de núvols baixos a la façana litoral -especialment a la costa Brava i al sud de la Daurada.

Al País Valencià i a les Illes, en canvi, el temps es mantindrà insegur i variable i a la Safor o a la Marina Alta avui també hi podrà descarregar algun patac d'aigua sobtat. De fet, no seria estrany que fins al migdia s'escapessin també quatre gotes al Montsià o al Baix Ebre.

Tot plegat amb temperatures que mantindran el to tardorenc a primera hora -el mercuri ha baixat aquesta matinada per sota els 5 graus a les valls i fondalades del Pirineu- però que es tornaran a moure entre els 24 i 27 graus al centre de la jornada.

Molt probablement aquesta dinàmica no es trencarà abans de vuit o nou dies. Demà diumenge continuarem gaudint d'un bon sol i els termòmetres, al migdia, repuntaran 1 o 2 graus més que els d'avui. I la setmana vinent la passarem sense cap dia de pluja, amb ben pocs núvols al cel i amb un ambient més d'estiu que de tardor arreu del país.

I no només la temperatura de l'aire és anormalment càlida. L'aigua del mar frega els 23 graus a l'Empordà -un parell més del que seria habitual a aquestes alçades d'any- i ronda els 24 al Barcelonès o al Garraf.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats