Societat 24/02/2012

Reobre la web de Promobilletes però continua sense oferir descomptes per a la T-10

La falta d'acord amb un patrocinador ajorna la iniciativa

Ara
2 min
Web Promobilletes

Promobilletes continua tancat. La plataforma que ofereix bitllets de transport públic amb descomptes d'entre el 10% i el 50%, gràcies a l'aportació de patrocinadors, havia de començar a vendre bitllets de T-10 a partir de les 12.00 hores. No obstant, en entrar-hi apareix un formulari per als usuaris que vulguin rebre un avís de l'obertura, que no especifiquen quan serà. Segons indiquen a la mateixa pàgina web els responsables de la iniciativa, la manca "d'acord" amb un dels "partners" seria la causa de l'ajornament. El web finalment inclou la versió en català, una de les mancances més criticades en el seu moment. De fet, així ho va avançar a l'ARA la setmana passada Guillem Mateos, un dels dos fundadors d'aquest portal. Així, poc després d'aquest migdia, la plataforma ha inclòs la pestanya que permet accedir a la informació en català.

Després de posar-se en funcionament a principis de gener, la web ha estat tancada durant un mes, arran d'una reunió amb representants de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Segons ha explicat Mateos, l'ATM els va plantejar "els dubtes que els provocava la proposta", i per aquest motiu els creadors de la pàgina van optar per "buscar l'assessorament pertinent" per tal d'"estar segurs que no hi hauria inconvenients, fer els ajustos pertinents i poder reobrir".

Mateos ha deixat clar que "tot i que van sortir alguns comentaris de certes il·legalitats", no hi han trobat "cap problema d'aquesta mena". Segons ell, només s'han fet "uns quants ajustos tècnics" per poder assumir l'elevat nombre de visites que la pàgina va rebre durant els primers dies en què va estar en funcionament, a més de modificar lleugerament el model de funcionament i de traduir la pàgina al català. El concepte, però, "segueix sent el mateix".

La voluntat dels responsables de la pàgina, diu Mateos, és que tothom "s'hi senti còmode i en surti beneficiat". "ATM segueix percebent els mateixos diners pels bitllets, no fem cap cosa estranya i no suposem cap perjudici econòmic per a l'usuari", assenyala, i pronostica que "potser fins i tot es vendran més bitllets". Mateos afirma també que "si hi ha algun actor que en surt perjudicat", treballaran per resoldre-ho, però assegura que, per ara, no en tenen constància.

stats