Agricultura
Societat 11/01/2012

La baixada dels preus de l'oli amenaça els productors catalans

Els agricultors es veuen obligats a vendre per sota del cost i demanen ajut a l'administració per superar una situació límit

Albert Lijarcio
1 min
L'EXCEPCIÓ A LA REGLA
 Aquesta cooperativa de Llardecans, Camp Verge de Lotero, és de les poques que s'ha salvat de les pèrdues del sector de l'oli, gràcies al seu acord amb una empresa local de supermercats, on distribueix el 70% de la seva producció. Aquest conveni, que manté des de fa 15 anys, li permet cobrar encara 3,5 euros per cada litre d'oli.

LleidaEl sector de l'oli està en una situació crítica. La campanya d'aquest any s'ha tancat abans de l'habitual i amb una producció molt inferior a la prevista com a conseqüència de la falta de pluges. A més, els preus de venda de l'oli han caigut en picat durant els últims mesos, i els agricultors denuncien que ara mateix es veuen obligats a vendre per sota dels costos de producció.

Per reconduir la situació, els productors demanen a les administracions que els ajudin i que hi intervinguin per frenar les exigències que els imposen els grans distribuïdors.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats