SUCCESSOS
Societat 12/01/2011

La defensa de l'assassí d'Olot insisteix amb el mòbil econòmic tot i que té 30.000 euros al banc

Una trentena de testimonis relacionats amb el cas desfilaran pel jutjat d'Olot fins divendres. La defensa de Pere Puig manté que hi pot haver documents privats que certifiquen l'existència de deutes

Acn
3 min
Una trentena de testimonis han estat citats a declarar al jutjat d'Olot

OlotLa defensa de l'assassí múltiple d'Olot manté que el mòbil dels crims va ser econòmic i creu que hi ha documents que ho proven. Tot i que l'assassí tingués 30.000 euros en comptes conjunts amb la seva família, l'advocada ha mantingut que la llibreta de la CAM -on Pere Puig figurava com a únic titular- no tenia saldo. A més, la defensa també creu que hi ha documents privats, que el paleta va signar amb els constructors, que provarien l'existència de deutes. El Jutjat d'Instrucció Número 2 d'Olot, que porta el cas, ha començat aquest dimecres a prendre declaració a una trentena de testimonis relacionats amb el cas. Entre altres, testifiquen clients del bar, veïns, familiars de les víctimes o policies. Un veí que es va creuar amb Pere Puig el matí del 15 de desembre ha estat el primer a testificar davant del jutge. L'home, Joan Darné, es trobava al costat de l'obra on Puig treballava, i se'l va trobar poc abans que el paleta entrés al bar 'La Cuina de l'Anna' de la Canya per assassinar, a sang freda i a trets d'escopeta, el pare i el fill Tubert.

"Quan ens vèiem, ens solíem saludar; aquell matí li vaig comentar que feia molt fred, i ell em va respondre que aviat se la faria passar", ha explicat Darné a les portes del Jutjats d'Olot. No va passar gaire estona més fins que aquest veí va sentir dos "cops forts": els dos trets amb els quals Puig va matar les seves primeres víctimes.

"Entre avui i divendres es farà la part principal de la prova, i pràcticament després només quedarà practicar les pericials psiquiàtriques", ha explicat l'advocat de la família Tubert, Carles Monguilod. Tots els testimonis que desfilaran pel jutjat ja ho han fet abans davant els Mossos d'Esquadra, per relatar als agents què van veure el dia de l'assassinat múltiple.

Per la seva banda, l'advocada defensora, Núria Masó, ha explicat que, tot i que Puig tingués 30.000 euros en comptes conjunts, això no treu que el mòbil del crim pogués ser econòmic. De fet, la defensa creu que aquest va ser el motiu que va empènyer el paleta de la Vall d'en Bas a prémer el gatell de la seva escopeta. "Vull recordar que el compte corrent de la CAM, aquell on el meu client figura com a titular únic, estava a zero euros", ha dit Masó.

La defensa també ha precisat que els comptes del BBVA -que sumen els 30.000 euros- eren de titularitat compartida entre l'assassí i els seus familiars. "A més, creiem que la petició d'embargament és totalment abusiva i il·lògica si sobrepassa el 33%; ens hi oposem, perquè la majoria d'aquests ingressos són del pare del meu client", ha concretat Masó.

A més, l'advocada també creu que existeixen documents privats, signats entre Pere Puig i els Tubert, que provarien l'existència de deutes. Núria Masó, però, admet que serà 'difícil' que puguin sortir a la llum. "Crec que hi ha coses d'aquestes, però costarà de demostrar-ho; a més, el meu client signava papers coaccionat i sense saber què firmava", ha remarcat Masó.

De totes maneres, aquesta visió de la defensa es contraposa diametralment amb la de l'acusació particular. L'advocat Carles Monguilod ressalta que Puig tenia accés directe als 30.000 euros. "No hi havia cap impediment legal perquè en pogués disposar; per tant, la suposada causa que hauria motivat aquesta dramàtica situació, els problemes econòmics, no seria certa", ha indicat Monguilod.

L'acusació particular també ha ressaltat que no té constància de l'existència de documents privats entre la família Tubert i el paleta de la Vall d'en Bas.

Els assassinats múltiples d'Olot van tenir lloc el matí del dia 15 de desembre. Aquell dia, Puig es va dirigir -armat amb una escopeta- al bar de la Canya 'La cuina de l'Anna'. Allà va assassinar el pare i el fill de la constructora Tubert, per a qui treballava. Després, va agafar el cotxe i va conduir fins al centre d'Olot, on va entrar a l'oficina de la CAM i va matar dos dels treballadors de l'entitat.

L'assassí va ser detingut a les portes de la mateixa entitat per agents de la Policia Local. El mateix dia dels fets, durant la reconstrucció dels crims, Pere Puig va admetre'n l'autoria als investigadors.

stats