CAMPANYA ECOLOGISTA
Societat 30/12/2011

Una onada fa malbé un dels vaixells de la flota antibaleners

Efe
1 min
El vaixell Brigitte Bardot de l'organització ecologista Sea Shepherd quan es va presentar al port francès de La Ciotat.

SYDNEYLa fúria del mar ha perjudicat l'organització ecologista Sea Shepherd en deixar fora de combat un dels seus vaixells just a l'inici de la nova campanya d'assetjament als baleners japonesos que pesquen a l'Antàrtida.

Després d'aquest revés, Alex Cornelissen, el capità del Bob Barker , un dels vaixells ecologistes, va indicar que ara sent "una miqueta més de pressió", encara que va assegurar que l'organització prosseguirà amb el seu objectiu: "Som aquí per defensar les balenes". El Bob Barker , una nau preparada per trencar el gel, forma juntament amb el Brigitte Bardot i l' Steve Irwin la flota enviada al desembre a la zona amb el propòsit d'impedir que els vaixells baleners japonesos capturin aquesta temporada uns 900 cetacis amb suposades "finalitats científiques".

Però dimecres passat, una onada gegantina de sis metres va obrir una esquerda al casc i va danyar seriosament el Brigitte Bardot , un vaixell equipat amb potents motors i adquirit fa poc temps. L'incident va passar a 2.400 quilòmetres del port australià de Freemantle quan intentava atrapar el vaixell factoria nipó Nisshin Maru .

La caça comercial de balenes està prohibida des del 1986, però diverses excepcions han permès a països com el Japó, Islàndia i Noruega continuar amb les captures.

stats