Societat 23/08/2012

L'últim dia de calor extrema es notarà sobretot a les comarques de Girona

Dissabte una tongada de xàfecs posarà fi a un episodi de calor molt llarg, el d'avui serà el setè dia consecutiu amb temperatures de més de 35 graus a l'interior

Miquel Bernis
2 min
El cel de Sant Fost de Campsentelles // Lina Aguasca

BarcelonaTot i que ahir un grup de xàfecs inesperats va sorprendre a Ponent i va deixar fins a 6 litres a Os de Balaguer, a la Noguera, en general la calor ha tornat a ser angoixant aquesta nit. Avui les temperatures també s'enfilaran fins a valors molt alts, especialment a les comarques de Girona i a la Catalunya del Nord, on el vent de sud i sud-oest assecarà l'ambient i podria provocar, fins i tot, que en algun cas s'arribi a produir el valor màxim de temperatura de tot l'episodi de calor. En general les màximes s'assemblaran molt a les d'ahir, o fins i tot se situaran lleugerament per sota. El vent de sud es deixarà sentir amb cops moderats a la Costa Brava i al Maresme, i podria obligar a posar algunes banderes grogues a les platges.

Demà els termòmetres començaran a baixar, tot i que el canvi serà poc notori, dos o tres graus respecte d'avui com a molt. Al matí hi haurà alguns núvols baixos a la Costa Daurada, i a la tarda descarregaran xàfecs en diversos indrets del Pirineu. Dissabte el temps canviarà de manera més clara, al matí apareixeran ja alguns intervals de núvols, i una tongada de ruixats a la tarda afectarà moltes comarques, ja no només de muntanya, sinó també interiors i prelitorals. Els últims mapes del temps, tot i això, han rebaixat una mica la possibilitat de tempestes fortes i aiguats sobtats. Diumenge serà un dia mig ennuvolat, sobretot al nord i a l'est, i la sensació de més frescor ja serà evident a primera hora.

Si com tot fa pensar avui també se superen els 35 graus a la majoria de capitals interiors, serà el setè dia consecutiu amb aquesta circumstància, una dada que fa suar de sentir-la però que no és en cap cas inèdita. La sèrie de calor forta més llarga mesurada data del 2003, aquell any a Lleida entre el 30 de juliol i el 14 d'agost del 2003, cada dia el termòmetre va pujar a la tarda per sobre dels 35 graus.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu més detalls de la previsió per al vostre municipi.

stats