Societat 21/08/2012

La calor no afluixarà aquest dimarts

Diversos indrets han passat tota la nit per sobre dels 25 graus. Avui les temperatures seran gairebé tan altes com ahir i en algunes comarques de Girona el termòmetre fins i tot s'enfilarà un o dos graus més

Miquel Bernis
2 min
El sol sortint a Barcelona aquest matí // Ramon López

Barcleona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Repassar les mínimes d'aquesta matinada en algunes comarques, sobretot del sud, fa suar. Els intervals de núvols que s'hi han passejat durant la nit han mantingut la calor del dia anterior, i han provocat que, per exemple, a Margalef s'hagin despertat avui amb 27,7 graus, a Vinebre amb 25,8, a la Granadella amb 25,7, a Gandesa amb 25,3 i a Cervera amb 23,3, temperatures fins i tot més altes en algun cas que la de Barcelona, on avui la mínima més alta han estat els 25,6 graus del barri del Raval.

Aquesta tarda la calor tornarà a ser molt intensa, un altre cop amb màximes de fins a 40 graus en alguns indrets, i amb valors fins i tot una mica més alts que els d'ahir a les comarques de Girona. El vent, que avui tornarà a bufar de garbí, pot disparar encara una mica més els termòmetres en aquest sector. Meteocat manté l'alerta per calor, especialment a la Depressió Central, a la Catalunya Central i a les comarques interiors de Girona. En general avui farà sol, amb algunes pinzellades de núvols prims, i tot i que es pugui repetir algun xàfec al Pirineu, tot fa pensar que no seran ruixats tan intensos i extensos com els d'ahir.

Demà les temperatures seran una mica més baixes, però la calor continuarà sent forta fins divendres, i no serà fins al cap de setmana que començarem a notar clarament un canvi cap a un ambient més fresc i confortable. Aquest canvi podria anar acompanyat de ruixats en força comarques dissabte a la tarda.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi, inclòs el cap de setmana.

stats