Societat 03/03/2013

El rei estarà entre "dos i sis mesos" de baixa

Joan Carles ha estat operat amb èxit d'una hèrnia discal. És la quarta operació en deu mesos

Efe
1 min
El rei a l'arribada a la clínica La Milagrosa, a Madrid

BarcelonaEl rei es recupera de l'operació d'hèrnia discal a què s'ha sotmès aquest diumenge, però estarà entre "dos i sis mesos" de baixa. La intervenció ha estat "un absolut èxit", segons ha informat el neurocirurgià que l'ha intervingut. Manuel de la Torre Gutiérrez ha precisat que la recuperació serà llarga, que estarà una setmana ingressat i entre "dos i sis mesos" de baixa. Joan Carles ha abandonat el quiròfan unes tres hores després d'entrar a la sala d'operacions, a la clínica La Milagrosa de Madrid.

El príncep Felip el substituirà en els actes oficials. En sortir de la clínica, el príncep ha assegurat: "L'equip mèdic ha fet un treball magnífic". "Ara li espera una època de treball dur i esforç per recuperar-se".

Per quarta en deu mesos, el rei Joan Carles, de 75 anys, s'ha sotmès una operació amb anestèsia general. Joan Carles de Borbó tenia una agudització d'una antiga hèrnia discal a la zona lumbosacra de la columna vertebral i una estenosi de canal.

La reina Sofia, les infantes i els prínceps d'Astúries han arribat a la clínica al matí i han seguit l'evolució de la intervenció des d'allà. Aquesta vegada, la infanta Cristina ha viatjat des de Barcelona sense el seu marit, Iñaki Urdangarin.

Es tracta de la la setena operació a què se sotmet el cap de l'Estat en els últims tres anys. Aquesta mateixa setmana, va passar una hora a l'Hospital Quirón Sant Josep per resoldre –sense necessitat de cirurgia– una lleu luxació al maluc esquerre, produïda pel desajust de la pròtesi que li havia implantat al novembre el traumatòleg Ángel Villamor.

stats