Ensenyament
Societat 17/05/2011

Les oposicions a mestre tiren endavant amb les 1.245 places previstes, per un acord Estat-Generalitat

El govern central retira el recurs judicial a canvi que l'executiu català no reclami el mateix acord que Andalusia

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEls governs català i espanyol han arribat a un acord que permet mantenir la convocatòria d'oposicions a mestre de secundària amb les 1.245 places que havia previst des de l'inici la conselleria d'Ensenyament. El portaveu del Govern, Francesc Homs, va explicar que l'Estat s'ha avingut a retirar el recurs judicial que havia presentat a aquesta convocatòria "amb la condició" que el govern català "no ampliï la convocatòria" per reclamar les 2.580 places que li correspondrien en cas d'aplicar els criteris que s'han acordat per a la convocatòria a Andalusia.

"L'amenaça que pesa és que si no féssim la convocatòria de les 1.245 places previstes i en féssim més, que és el nostre propòsit, ens ho tornarien a tombar, ho recorrerien i demanarien la suspensió de tot. De moment ens hi haurem d'avenir, perquè l'alternativa seria crear una gran inseguretat jurídica" per a les 15.000 persones que s'han presentat ja a la convocatòria, va explicar Homs en roda de premsa.

El portaveu de l'executiu català va donar per tancada la negociació, tot i que va apuntar que "si més endavant es pogués ampliar la convocatòria, es faria". Homs va criticar la "ingerència" de l'Estat en les competències catalanes en aquesta qüestió, "que no s'havia hagut de negociar mai", i va assegurar que "la raó jurídica no assistia en cap cas" l'Estat quan reclamava, per la via judicial, que es convoquessin només 430 places, en lloc de 1.245.

stats