SOCIETAT
Societat 17/04/2012

El jutge ordena l'ingrés a presó d'un traficant que no s'ha presentat al judici de la trama del port

Avui s'havia de celebrar la segona sessió del macrojudici contra policies nacionals, guàrdies civils i delinqüents habituals per robar droga a altres traficants, però s'ha suspès perquè un dels acusats no ha comparegut.

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl jutge de l'Audiència de Barcelona Pedro Martín ha ordenat la detenció i l'ingrés a presó d'un dels traficants de drogues de la trama del Port de Barcelona que avui no ha comparegut als jutjats.

Avui s'havia de celebrar la segona sessió del macrojudici -en el que estan imputats cinc guàrdies civils, dos policies nacionals i diversos delinqüents habituals-, però un dels acusats, Javier C., no s'ha presentat. Una dona que no s'ha volgut identificar s'ha posat en contacte per telèfon amb l'advocada de l'acusat i li ha comunicat que aquest es trobava ingressat en un hospital per un atac d'ansietat.

El jutge ha decidit suspendre la sessió fins demà i ha comunicat que dictarà una ordre de recerca i captura perquè l'acusat ingressi a presó mentre duri el judici. Considera que podria haver entregat un justificant i, a més, ha recordat que els jutjats disposen de metge en cas de que algun dels assistents no es trobi bé. Les declaracions previstes per avui, entre les quals hi havia la del presumpte líder de la banda, el guàrdia civil Antonio S.M., "el Tete", han quedat ajornades fins el dia 26.

Entre altres delictes, a la trama se li atribueix el robatori d'un contenidor de 400 kilograms de cocaïna que havia arribat al Port de Barcelona. Ahir un dels acusats, va confirmar l'existència de la xarxa, a través de la qual, aprofitant la informació dels comandaments policials implicats, els acusats robaven partides de droga a altres traficants per després revendre-la.

stats