Societat 28/08/2012

El pare dels nens desapareguts a Còrdova insisteix que és innocent, tot i els nous informes

L'advocat de José Bretón troba una "aberració" que es digui que el pare ha cremat els seus fills "a la foguera". La policia l'ha tornat a portar a la finca on es van trobar les restes òssies

Ara
2 min
José Bretón baixa del furgó policial a la finca "Las Quemadillas" / EFE

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } L'advocat del pare dels nens desapareguts a Còrdova l'octubre de l'any passat, José María Sánchez de Puerta, ha dit que José Bretón "no admet els fets i que li sembla una aberració que es digui que els seus fills són a la foguera". Sánchez de Puerta ho ha dit a la sortida de la finca Las Quemadillas, on la policia, el pare dels nens i l'advocat han tornat per analitzar de nou les restes del foc que van trobar els investigadors. En aquesta foguera es van localitzar restes que semblaven d'animal, però dos informes que es van fer públics aquest dilluns van revelar que eren humanes.

Està previst que els investigadors analitzin la part posterior de l'habitatge on els agents van trobar una foguera que Bretón va encendre el dia de la desaparició dels nens. Bretón s'ha contradit en nombroses ocasions en explicar què va cremar aquell dia. Primer va dir que va desfer-se de la roba de la seva exdona que encara quedava a casa, després va afegir que també va cremar calçotets i draps vells. L'última versió és que va cremar els apunts de la carrera de la seva dona.

També s'analitzarà un bidó de gasoil per veure si conté empremtes de Bretón, una taula metàl·lica que va poder ajudar el pare a elevar la temperatura del foc i restes com pals o tova que van poder ajudar a accelerar la combustió. En aquest sentit, l'advocat Sánchez de Puerta ha dit que "s'ha fet el que el jutge ha ordenat. S'ha tret terra de la foguera, s'han recollit bidons i estris com pals i una taula de ferro que, suposadament, haurien estat en contacte amb els nens".

Tot i que encara s'esperen dos informes més, l'advocat Sánchez de Puerta ha dit que si s'acaba confirmant que les restes òssies són les dels nens, Ruth i José, ell seguiria defensant el pare, José Bretón. "Ell m'ha demanat que passi el que passi el defensi fins al final, i així ho faré", ha afirmat. Ha afegit també que si es demostrés que Bretón va cremar els seus fills, no seria la primera vegada que un client menteix al seu advocat, però ha reconegut que caldria replantejar aleshores tota la defensa.

L'advocat ha afegit que Bretón "està molt tranquil i està bé, mostra aplom i una total tranquil·litat, però vol que això passi al més aviat possible". Sánchez de Puerta ha informat també que José Bretón segueix un protocol antisuïcidis. Bretón ha arribat al voltant de les nou del matí en un furgó policial procedent del centre penitenciari de Còrdova, on està en presó preventiva des del passat 21 d'octubre.

stats