Publicitat
Publicitat

La part turística està a vessar

El formigueig de turistes a la Rambla sembla un corrent continu. De l'estació de metro de Catalunya en raja gent a borbolls i a les ribes d'aquesta riuada que es perd pels carrers del centre es desenvolupa l'activitat econòmica estival de la ciutat. De fet, la línia que va des del Parc Güell al mar passant pel passeig de Gràcia resulta fins i tot angoixant.

En contrast amb altres zones de Barcelona, costa trobar-hi un comerç tancat o un racó per asseure's tranquil. L'Antonio, cambrer de la terrassa Tapa i Àpat, explica que al dia poden arribar a servir entre 160 i 180 taules, fer entre 4.000 i 6.000 euros de caixa i servir entre 40 i 60 litres de sangria. Unes xifres que justifiquen romandre oberts aquest mes. ¿I no molesta tanta gent? Però, abans que contesti, l'Antonio s'afanya a atendre uns clients que tafanegen les fotos descolorides dels menús. I és que els turistes van passant com si fos la caixa d'un supermercat. "Però que no t'enganyi tanta gent", adverteix el Jose, cambrer del restaurant Opera Suprema de Barcelona. "Hi ha mesos en què hi ha menys turistes, però gasten més. "A més", reflexiona, "ara la relació amb ells és molt impersonal".

Més continguts de