Societat 22/04/2012

Participació per sobre de l'esperada en la consulta sobre el futur de la Rambla de Barcelona

Els promotors no dónen xifres, però la consideren "engrescadora"

Acn
2 min
La Rambla afronta la consulta per repensar-se.

BarcelonaUn dels carrers més emblemàtics de Barcelona –si no el que més–, la Rambla, acull aquest diumenge la primera jornada de la consulta ciutadana que ha organitzat un grup de veïns que volen que els barcelonins repensin el futur d'aquesta via. Els participants poden escollir respondre 97 propostes sobre 13 qüestions relacionades amb la Rambla i 5 més de temàtica general. La intenció dels organitzadors és que, en cas que alguna d'aquestes rebi molt de suport, portar-la davant l'administració municipal.

Tot i que no s'atreveixen a fer previsions, perquè mai hi ha hagut una experiència similar, els promotors de afirmen que la participació en la votació anticipada és "engrescadora". L'Assemblea Veïnal per una Rambla Democràtica és la responsable de la consulta ciutadana que ha començat aquest diumenge i que viurà la segona jornada dilluns, coincidint amb la diada de Sant Jordi. Un dels membres de la plataforma, Eduard Elias, ha explicat que, prèviament, s'ha fet un procés participatiu per elaborar les propostes que es voten. De les 350 propostes elementals, se'n van extreure 97, després d'agrupar les que eren similars. Elias ha declarat que els veïns ja van respondre positivament a aquest procés i van fer més aportacions de les que els organitzadors preveien.

El mateix ha passat, segons ha dit, amb la participació a la votació anticipada. Fins a 300 persones han votat, i aquesta xifra és "engrescadora", segons Elias. Tot i això, no s'ha atrevit a fer una previsió concreta, ja que mai hi ha hagut una consulta semblant. De tota manera, els organitzadors confien que la jornada de més èxit serà la de dilluns. Elias ha recordat que la diada de Sant Jordi és el dia que més barcelonins passegen per la Rambla i, per tant, més gent es pot assabentar de la iniciativa i participar-hi.

Elias ha explicat també que, en cas que hi hagi una xifra de participació important i que una de les propostes rebi molt de suport, l'Assemblea la farà arribar a l'Ajuntament de Barcelona. Ho farà, ha concretat, a través dels dos processos participatius que hi ha ara mateix oberts a la ciutat: el del Pla d'Actuació Municipal i el Pla Cor, que contempla l'existència d'un òrgan participatiu que pren decisions sobre qüestions que afecten la Rambla.

stats