En miniatura
Societat 29/07/2011

El passat sense 3D dels barrufets

2 min
El passat sense 3D dels barrufets

Barrufant a TV3

Sembla que a la dècada dels anys 80 va passar tot, però això ho hem sabut més tard. Els barrufets tampoc són una excepció. Els lectors de Cavall Fort ja estaven acostumats a les seves aventures, però la popularitat massiva els va arribar gràcies a la sèrie de televisió produïda per Hanna-Barbera. TV3 en va emetre el primer capítol el 12 d'octubre del 1985, a les 15.35 h. La productora en va fer 268 capítols (l'últim el va emetre TV3 el 17 d'abril del 1998). La sèrie va tenir un gran èxit i se n'han fet diverses reemissions amb material remasteritzat, l'última de les quals es va poder veure l'any passat.

Bandes sonores que fan por

Els barrufets han estat protagonistes d'una carrera musical que sembla sortida d'un episodi d' Expedient X . Només els agents Scully i Mulder podrien explicar el cas del Pare Abraham, un senyor amb pinta d'amish que a la dècada dels 70 cantava acompanyat de barrufets de peluix i que va tenir un gran èxit amb temes com The smurf song . Quan semblava que això no es podia superar, van arribar, més recentment, Los Pitufos Makineros , un disc en què els barrufets interpreten cançons de Camela, entre d'altres. Després van repetir èxit amb Los Pitufos Ma kineros, ¡vámonos a Ibiza!

Un poblat fet de vinyetes

Els lectors catalans van ser els primers de l'Estat que van poder gaudir de les aventures dels barrufets gràcies a Cavall Fort . Les seves històries han estat recollides en àlbums per diversos segells. Actualment, les publica en català l'editoral Base. Anteriorment, el segell Planeta DeAgostini havia fet una edició molt completa on es podien trobar els originals de Peyo. Malgrat la seva popularitat, els àlbums dels barrufets no han tingut a casa nostra el mateix èxit que en altres països europeus, situació que també han patit altres clàssics infantils del còmic francobelga com Spirou i Titeuf .

Les figuretes i el caganer

Els barrufets han aparegut estampats en samarretes, pijames, tovalloles... I ara, amb la nova pel·lícula en 3D, encara s'afegiran nous invents per fer caixa. Però el producte més clàssic és la típica figureta de goma, una humil joguina que no ha desaparegut mai de les prestatgeries. Suposadament, en l'atapeït poblat dels barrufets n'hi viuen només cent, però veient la proliferació d'aquests petits ninots sembla impossible que siguin tan pocs. Com és lògic, els barrufets tampoc s'han pogut escapar de la nadalenca tradició del caganer i per la Fira de Santa Llúcia també demanen un lloc al pessebre.

stats