Societat 04/06/2013

Un jove amb un trau a l'ull i un altre amb una contusió al cap, ferits pels cops de porra dels Mossos a Girona

Els dos manifestants ferits protestaven contra la presència del príncep Felip, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón i l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero

Acn
2 min

GironaDos manifestants han resultat ferits durant una protesta que la CUP havia convocat aquest dimarts al vespre en contra de la presència a Girona del príncep Felip de Borbó, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón i l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero.

Aquest era el segon acte de protesta que havia convocat la CUP, que ha volgut oposar-se a la presència a Girona durant tres dies d'alguns dels representants polítics i jurídics més destacats tant de l'Estat com de països llatinoamericans. El primer congrés biennal de Seguretat Jurídica i Democràcia a Llatinoamèrica –organitzat per la UdG– va arrencar dilluns, amb la inauguració a càrrec del príncep Felip.

Aquest vespre, una seixantena de persones s'han sumat a la crida de la CUP i s'han concentrat per mostrar el rebuig a la trobada. La manifestació ha arrencat a la plaça del Vi i ha continuat fins a les portes de l'Auditori de Girona, on se celebra la cita. Allà hi ha arribat cap a les vuit del vespre i, malgrat que el programa del dia ja s'havia acabat, els Mossos d'Esquadra mantenien la vigilància policial al recinte, on, entre d'altres, aquest dimarts hi ha assistit l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero.

En aquell moment, alguns joves s'han avançat i han deixat la capçalera de la manifestació per superar les tanques que la policia havia posat a prop de l'edifici. Ha estat llavors quan els agents de la Brigada Mòbil han colpejat amb les porres un dels joves, que ha acabat amb un trau a l'ull. Un segon jove ha intervingut per ajudar el seu company i també ha rebut un cop al cap. El jove que té la ferida a l'ull és el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a Girona, Jordi Alemany.

La CUP ha anunciat que denunciarà l'agressió i que es plantegen portar els fets al ple perquè la resta de grups polítics els condemnin.

stats