EURO PER RECEPTA
Societat 25/06/2012

La patronal de les farmàcies demana paralitzar l'euro per recepta davant les incidències

"Els múltiples problemes en la seva implantació, que s'han accentuat aquest matí, impedeixen a les farmàcies oferir el servei al ciutadà amb la seguretat i garanties necessàries", indica la patronal

Efe
2 min

BarcelonaLa federació empresarial de farmàcies FEFAC ha urgit avui la paralització de la recaptació de la taxa de l'euro per recepta, almenys "fins que el sistema estigui preparat", després de detectar incidències que han impedit o dificultat la dispensació de medicaments.

"Els múltiples problemes en la seva implantació, que s'han accentuat aquest matí, impedeixen a les farmàcies oferir el servei al ciutadà amb la seguretat i garanties necessàries", indica la FEFAC en un comunicat.

Segons la patronal, el fet de posar en marxa "amb tanta precipitació" aquesta mesura ha provocat que la seva instauració sigui "caòtica i complicada", fins al punt que la taxa, que es va instaurar dissabte passat, és "pràcticament inaplicable".

Per això, la FEFAC urgeix la "paralització de la recaptació de la taxa de l'euro per recepta i que es mantingui en període de proves fins que no se solucionin els problemes".

Segons la patronal, es donen casos que un mateix pacient ha de pagar l'euro per a algunes receptes i per a altres no, independentment de si el medicament té un preu inferior al límit d'1,67 euros -a partir del qual es comença a pagar el tribut- o si s'ha arribat al màxim per a aquest any de 36 euros -61 euros en un any complet-.

La FEFAC realitza aquests dies enquestes a les oficines de farmàcia per seguir el procés d'implantació de l'euro per recepta, que han de pagar tots els catalans per cada medicament dispensat amb recepta, excepte uns 127.000 exempts per tenir rendes baixes.

El Departament de Salut manté que el sistema funciona correctament avui, encara que amb més lentitud del que seria habitual, i admet incidències puntuals que, tot i això, no han paralitzat la dispensació.

L'aplicació de la taxa de l'euro per recepta, que va entrar en vigor la mitjanit de dissabte passat, ha obligat a actualitzar el programari de les oficines de farmàcia i a introduir canvis en la xarxa que les connecta amb l'administració.

stats