Societat 21/07/2011

Els penya-segats de la Sagrada Família

1 min
Els penya-segats de la Sagrada Família

En el seu entorn natural, els falcons viuen als penya-segats. A Barcelona, la Sagrada Família és un dels espais que més s'hi assemblen. Allà hi viu una parella, que des que va ser reintroduïda, el 1999, cria cada any. Menys aquest. Algú va robar els ous que hi havien post i no hi haurà cries.

A Barcelona hi ha parelles estables a la torre Macosa, a Montjuïc, a la tèrmica de Sant Adrià i a l'Ikea de Gran Via. Hi ha altres exemplars dispersos. Encara que en el seu moment la reintroducció es va anunciar com una manera de reduir la població de coloms, no ha estat així. "Es va anunciar com una solució, però la seva contribució és moderada", explica Garcia. "A Barcelona hi ha 150.000 coloms, i només tenim entre 12 i 14 falcons i cada un menja un colom al dia", afegeix. "És evident que hauríem de disminuir la població de coloms a la meitat, així evitaríem que la gent s'hagués de protegir d'ells amb punxes que també afecten altres espècies d'ocells", conclou Garcia.

El falcó havia estat present a Barcelona fins als anys 60. L'última parella vivia a l'església de Santa Maria del Pi i la van aniquilar uns colombòfils que no els volien perquè eren depredadors de coloms.

stats