Societat
Societat 29/11/2011

Persecució policial de 40 quilòmetres a l'AP-7, al lladre d'una furgoneta

L'autor del robatori intenta fugir corrent per la calçada quan els Mossos li barren el pas a l'alçada de Maçanet. El jutge ha decretat llibertat amb càrrecs pel lladre, que ja té altres antecedents policials

Acn
2 min

GironaEls Mossos d'Esquadra han detingut un lladre de 34 anys que va protagonitzar una persecució de pel·lícula per l'autopista AP-7. Els agents el van enxampar en plena matinada a l'àrea de servei del Montseny. L'home, que conduïa a poc a poc, va prémer l'accelerador i va iniciar la fuga quan una patrulla dels Mossos va demanar-li que s'aturés. La policia va poder-lo aturar a l'alçada de Maçanet de la Selva, després de perseguir-lo 40 quilòmetres. Els agents li van barrar el pas amb diversos cotxes patrulla, i el van poder detenir després que l'home intentés fugir corrent per la calçada.

Els fets es van produir cap a quarts de dues de la matinada de dijous passat, quan una patrulla dels Mossos d'Esquadra, que feia vigilància per l'AP-7, va veure una furgoneta que circulava molt a poc a poc per l'àrea de servei del Montseny, situada al quilòmetre 117 de l'autopista. Als agents els va cridar l'atenció l'actitud del conductor, que semblava estar vigilant tots els vehicles que hi havia aparcats en aquesta àrea. Quan els Mossos van fer-li senyals al conductor de la furgoneta perquè s'aturés, aquest es va donar a la fuga. L'home va començar a circular per l'AP-7 en sentit nord, canviant constantment de carril per evitar que l'encalcessin.

Després perseguir-lo durant més de 40 quilòmetres, els Mossos d'Esquadra el van poder aturar al quilòmetre 72, a l'alçada de Maçanet de la Selva (Selva). 
Quan el lladre va veure el dispositiu policial, va aturar la furgoneta i va intentar fugir corrent, va saltar la mitjana i va intentar creuar els carrils de l'AP-7 en sentit sud. Els Mossos d'Esquadra el van poder reduir abans que s'escapés. Durant la detenció, però, el lladre es va resistir i va intentar lesionar els agents. 
Els Mossos van comprovar que es tractava d'una furgoneta robada a un veí de Terrassa.

Els agents imputen al detingut un delicte de robatori, de conducció temerària i de resistència i desobediència a agents de l'autoritat.

El lladre és un home de procedència marroquina de 34 anys, Boubker M., veí de Barcelona, amb antecedents policials.

El detingut ja ha passat a disposició judicial. Després de prendre-li declaració, el jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs.

stats