CIUTATS
Societat 16/12/2010

94 persones ateses a Barcelona durant la primera nit de l'operació fred

El fred intens d'aquesta última nit ha fet que els serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona hagin atès prop d'un centenar de persones als carrers de la ciutat

Redacció
1 min

BarcelonaEls serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona han atès 94 persones durant la primera nit de desplegament del dispositiu municipal d’operació fred. D’aquestes 94 persones contactades, 53 van acceptar passar la nit en un allotjament i rebre un àpat abans d’anar a dormir. La resta, 41 persones, van rebutjar ser allotjades. Un total de 41 professionals han intervingut aquesta nit passada i fins a la matinada en la primera activació de l’operació fred d’aquesta temporada (tardor-hivern), actuació que s’adreça especialment a persones sense sostre que pernocten a la via pública. A aquestes persones se’ls ofereix allotjament, un àpat i servei de dutxes i rober en algun dels centres o dels equipaments municipals oberts durant tot l’any per a aquest col·lectiu.

Amb l’activació de l’operació fred es reforcen els equips d’emergències distribuïts per tota la ciutat per detectar les persones que dormen al carrer i informar-les de la possibilitat d’allotjar-se en un equipament de la xarxa de sense sostre, i acompanyar-los fins al centre. Durant l’operació d’aquesta nit, a part dels tècnics del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, també han participat en aquest operatiu 12 voluntaris de la Creu Roja.

A hores d’ara es manté activada l’alerta, atès que la previsió meteorològica indica que les baixes temperatures es mantindran.

stats