Societat 01/01/2011

Unes 40.000 persones celebren la nit de Cap d'Any a la plaça de Catalunya

2 min
La tinent d’alcalde de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp, aquest dissabte a la plaça de Catalunya

BarcelonaUnes 40.000 persones s'han aplegat a la plaça de Catalunya de Barcelona per celebrar la nit de Cap d'Any, segons dades de l'Ajuntament, que fa un balanç positiu de la nit perquè no s'han produït incidents importants i les proves d'alcoholèmia han detectat només quatre conductors beguts en tota la ciutat. Així, la tinent d'alcalde de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp, ha remarcat que aquestes dades indiquen que els ciutadans estan 'conscienciats dels riscos' que implica barrejar alcohol i conducció. A banda del centre, unes 1.200 persones han celebrat la nit a la Torre Agbar, encara que aquest any no hi havia cap esdeveniment.

La nit ha estat tranquil·la amb algun incident puntual, segons Assumpta Escarp, com un acte de vandalisme al recinte de la Boqueria que ha impedit tancar-ne l'accés o el llançament de tanques per part d'alguns joves que es negaven a canviar els envasos de vidre per plàstic a la plaça de Catalunya, tal com se'ls requeria per seguretat en aquest punt de màxima afluència.

El perímetre de seguretat de la plaça de Catalunya estava protegit per tanques i per accedir-hi els ciutadans havien de canviar les ampolles de vidre per gots de plàstic biodegradable, una mesura que pretén evitar accidents. Això ha provocat que algunes persones s'hi oposessin llançant les tanques cap a la una de la matinada, en què han resultat ferits per traumatismes set ciutadans.

Segons dades de l'Ajuntament, unes 40.000 persones han celebrat la nit en aquest punt, 10.000 menys que l'any anterior. La 'dada curiosa' per a Escarp ha estat la presència de més d'un miler de ciutadans a la Torre Agbar, on no hi havia cap esdeveniment. Potser els congregats tenien en ment les campanades de TV3, que s'han fet en aquest punt els últims anys però no ahir a la nit.

Una de les dades més destacables ha estat la baixa incidència de positius en els controls d'alcoholèmia habilitats per tota la ciutat, on s'han fet 89 proves. Només hi ha hagut quatre conductors que han donat positiu, tres d'ells judicials perquè la taxa era molt alta i un administratiu. 'Això indica que si la gent beu no agafa el cotxe', ha dit Escarp.

L'ús del transport públic, Metro, Tramvia, Ferrocarrils i Bicing, ha funcionat bé però amb menys afluència que l'any passat. De fet, Escarp ha explicat que en general hi havia menys gent a la via pública, cosa que indica que la gent ha optat més per celebrar la nit de Cap d'Any a casa.

Pel que fa als accidents de trànsit, se n'han produït tres amb quatre ferits. D'altra banda, s'han decomissat 31 ampolles de vidre i 718 llaunes de cervesa, unes xifres superiors, metre que l'any passat es van decomissar 34 ampolles de vidre i 355 llaunes de cervesa. A més, els serveis de neteja, aquest any el servei de neteja municipal ha recollit 4.800 kg de vidre, 3.200 kg de rebuig i 600 kg de llaunes i s'han repartit prop de 10.000 gots de plàstic.

stats