Societat
Societat 13/03/2011

Risc alt d'allau a pràcticament tot el Pirineu

Rescaten l'esquiador atrapat per la neu a la Masella. La víctima, que practicava l'esquí fora dels dominis esquiables, ha estat traslladada a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona amb una fractura de pelvis

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Risc fort d'allau a pràcticament tot el Pirineu. Amb les nevades d'aquest dissabte s'han acumulat entre 40 i 50 centímetres de neu. A això s'hi afegeix el vent i que han pujat les temperatures. Protecció Civil adverteix als esquiadors que extremin les precaucions per sobre dels 2.000 metres. L'alerta és per tot el Pirineu tret del sector Aran i nord de la Pallaresa.

L'alerta es produeix després que una allau ha atrapat aquest diumenge al matí un esquiador a la part alta de la Masella. L'única víctima de l'allau ja ha estat evacuada i traslladada a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona amb una fractura de pelvis.

El despreniment de neu ha tingut lloc als límits esquiables de l'estació, en un punt proper a Coma Oriola que avui resta tancat pel risc d'allau. Segons informen des de Masella, l'esquiador hauria accedit a aquest punt de la muntanya pels seus propis mitjans.

Dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat s'han desplaçat al lloc dels fets per treballar en la recerca del desaparegut. També han rebut la col·laboració de set dotacions terrestres dels Bombers per descartar que hi hagués més persones sepultades sota l'allau, com inicialment s'havia informat.

Degut al fort risc d'allaus a causa del vent, la neu recent i el lleuger augment de la temperatura, al llarg del dia romandran tancats els sectors més alts de domini esquiable de la Masella.

stats