Societat 01/01/2011

Un total de 15 persones ateses per inhalació lleu de fum en quatre incendis la primera matinada del 2011

2 min

BarcelonaEls Bombers han treballat aquestes darreres hores en quatre petits incendis domèstics, en què 12 persones han resultat afectades lleus per inhalació de fum. El primer incendi es va declarar a passades les tres de la matinada a Tortosa i van ser ateses a l'hospital set persones per inhalació de fum. Poc després de les set del matí, s'ha produït un incendi a Martorelles (Vallès Oriental) i dues persones han estat ateses pels serveis mèdics. Passats dos quarts de vuit, els Bombers han apagat un altre foc a l'Hospitalet de Llobregat i ha resultat intoxicat lleu un noi. A Sabadell, s'ha declarat el quart petit incendi, amb dues persones traslladades a l'hospital també per intoxicació de fum.

El primer servei s'ha fet aquesta passada matinada a Tortosa, a les 03.20 hores. S'han cremat tres habitacions en una casa, al segon pis del número 20 del carrer Sant Francesc. Hi han treballat 10 dotacions, que han extingit el foc als volts de les 04.30 hores de la matinada. Es tracta d'un pis ubicat en un edifici de dues plantes més un altell.

Com a conseqüència del foc, l'origen del qual encara està per determinar, s'han col·lapsat els sostres de la segona planta i de l'altell. En total, i mentre treballaven els Bombers, ha calgut evacuar com a mesura preventiva 10 persones; vuit de l'edifici afectat i dues més de la casa del darrere. S'han traslladat a l'hospital set persones perquè els fessin una revisió rutinària, ja que havien inhalat fum. Totes elles han estat donades d'alta. A les 07.11 hores, els Bombers han treballat en un segon foc, aquest cop a Martorelles (Vallès Oriental). En un pis del número 6 del carrer Mercè Rodoreda (el 2-3ª), s'hi han cremat el menjador i dues habitacions. Les vuit dotacions dels Bombers que hi han treballat han extingit el foc als volts de les 08.15 hores.

Mentre hi treballaven, ha calgut evacuar com a mesura preventiva els 12 habitatges de l'edifici, que en una hora han tornat a ser habitables. Una dona de 43 anys i un home de 38, llogaters del pis afectat, han estat evacuats a l'Hospital de Mollet amb símptomes lleus d'intoxicació per inhalació de fum. Uns minuts més tard, a les 07.35 hores, els Bombers han treballat en un altre incendi, a l'Hospitalet de Llobregat. S'ha cremat una campana extractora de fums i els mobles i la porta d'una cuina a l'àtic del carrer Muses, 23. Tres dotacions s'hi ha desplaçat, i han extingit les flames a les 07.51 hores. Un noi de 20 anys ha estat dut a l'Hospital Moisès Broggi amb intoxicació lleu per inhalació de fum. Finalment, a les 07.59 hores, els Bombers han treballat en un darrer foc d'habitatges a Sabadell, en què ha cremat una televisió del primer pis del número 15 del carrer Sellarès i Pla. La resta de la construcció, de dues plantes, ha quedat plena de fum. Dues persones han estat dutes al Parc Taulí de Sabadell perquè havien inhalat fum; un home de 44 anys i una dona de 37.

stats