Societat 29/04/2012

Prop de 2.000 persones protesten a Barcelona per les noves retallades del govern espanyol

La concentració s'ha fet a la plaça de Sant Jaume, convocada per CCOO i UGT i amb el suport de diverses plataformes ciutadanes. També s'han convocat concentracions en altres ciutats de l'Estat

Ara/acn
1 min
Josep Maria Álvarez, el secretari general de la UGT, a la Plaça Sant Jaume

BarcelonaProp de 2.000 persones –700, segons els Mossos d'Esquadra– s'han concentrat avui a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, convocats per CCOO, UGT i diverses plataformes ciutadanes, en una protesta contra les noves retallades impulsades pel govern del PP en la sanitat i l'educació públiques. De la mateixa manera que a Madrid i a d'altres ciutats de l'Estat, a Barcelona els concentrats expressen avui el seu rebuig a les mesures aprovades pel govern espanyol per estalviar 10.000 milions d'euros en els dos sectors.

"No és crisi, és intervenció" i "No són reformes, és un saqueig" són els lemes d'algunes de les pancartes que porten els participants en la protesta, en la qual participen també els partits d'esquerra amb representació en el Parlament de Catalunya. El secretari d'ICV, Joan Herrera, que també ha participat a la concentració, ha aprofitat per fer una crida a tots els partits d'esquerra de Catalunya, especialment al PSC, a unir-se per presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra el reial decret del govern del PP, "que es carrega l'accés universal dels espanyols al sistema de salut", ha comentat Herrera.

El secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez, ha lamentat que els pensionistes en surtin perjudicats i ha recriminat al govern espanyol que apliqui mesures contràries a les que havia promès en campanya electoral. Simultàniament, s'han convocat concentracions de protesta a ciutats catalanes com Cornellà de Llobregat, Granollers i Marató.

stats