Societat
Societat 30/10/2011

2.000 persones es manifesten per la sanitat pública a Tortosa

Els manifestants han reclamat una sanitat accessible per les Terres de l'Ebre, un territori dispers i amb població envellida. Tots els partits polítics excepte CiU s'han sumat a la mobilització

Acn
1 min

TortosaEntre 1.500 i 2.000 persones s'han manifestat aquest diumenge a Tortosa, convocades per la Plataforma d'usuaris per la Salut de les Terres de l'Ebre.

Sota les proclames "La sanitat no es toca", "Les Terres de l'Ebre, units per la salut" o "Manos arriba, esto es un atraco", els col·lectius de metges, infermers, dirigents polítics de tots els partits excepte CIU i famílies s'han manifestat en defensa dels serveis assistencials i contra les retallades aplicades a la sanitat pública. "Tenim una població envellida, som un territori molt dispers, i només defensem el que ja tenim: una sanitat equitativa i accessible per a tothom", ha explicat un dels portaveus de la Plataforma per la Salut de les Terres de l'Ebre i metge pediatre de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Pere Genaró.

La manifestació, que ha comptat amb la presència de tots els partits polítics excepte CiU, ha transcorregut per la plaça del Carrilet, el CAP del Temple de Tortosa, l'avinguda de la Generalitat i fins al Mercat municipal. Al final de la manifestació, el periodista i cantant de la formació Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, Artur Gaya, ha llegit el manifest en què ha demanat que "no s'emportin més recursos".

Segons Genaró, el seguiment de la convocatòria demostra que la gent és contrària a les retallades. "Això demostra que la gent està molt emprenyada –ha afegit–. A vegades sembla que estem anestesiats, però les més de 2.000 persones vingudes d'arreu dels pobles de les Terres de l'Ebre demostra que volem que arribi clar el nostre missatge: defensem el que tenim".

stats