Societat 08/07/2012

Els Bombers rescaten tres muntanyenques en dos accidents al Pirineu

Dues noies han estat recollides amb símptomes d'esgotament a Camarasa i la tercera per una lesió al turmell a Tavascan

Efe
1 min

Els Bombers de la Generalitat han rescatat avui dues muntanyenques que no podien continuar la seva ruta per esgotament en una zona complicada i de difícil accés a Camarasa (Noguera) i una tercera a Tavascan (Pallars Sobirà), per una lesió al turmell. Les dues noies que es trobaven al terme de Camarasa han avisat els Bombers quan s'han quedat sense forces mentre estaven escalant en una zona coneguda com la "paret de Formiguera", al Barranc Fondo. Fins allà s'han desplaçat aquest matí una dotació terrestre i un helicòpter de rescat dels Bombers, amb membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) de la Seu d'Urgell (Alt Urgell), segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Un portaveu dels Bombers ha explicat que la zona on estaven escalant les dues noies és molt complicada i, a més, té un accés tan difícil que, per sortir-ne, cal un equip tècnic. L'equip del GRAE ha accedit per terra fins al lloc on estaven les muntanyenques, que es trobaven il·leses encara que sense forces per continuar, i les han acompanyat al lloc on tenien el seu cotxe.

El segon rescat que els Bombers han fet aquest matí ha estat també a la comarca del Pallars Sobirà, on han atès una noia que s'havia lesionat el turmell fent el recorregut de "la Porta del Cel". Els Bombers l'han evacuat en helicòpter i després ha estat atesa en una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

stats