Societat
Societat 01/10/2011

El cos dels Mossos d'Esquadra s'incrementa en 775 agents

El 92% dels efectius servirà per reforçar els serveis de seguretat ciutadana i proximitat. El cos assoleix la xifra de 16.654 agents

Acn
1 min

La Conselleria d'Interior ha reforçat la plantilla de Mossos d'Esquadra amb 775 nous agents de la 24a promoció que a partir d'avui s'incorporen als seus destins. 713 efectius (el 92% dels policies) reforçaran la presència de Mossos al carrer, 62 treballaran a les unitats centrals del cos i 26 agents cobriran les baixes de la plantilla, que compta amb un total de 16.654 agents.

El pes demogràfic ha estat el criteri per distribuir els efectius, que reforçaran sobretot l'entorn metropolità de Barcelona amb un 5,7% més d'agents. L'increment més destacat, però, s'ha produït a Girona, que comptarà amb 103 agents més (representa un augment del 5,9%). Tarragona, Lleida i les Terres de l'Ebre també disposaran de més agents.

La prioritat dels nous efectius, segons informa Interior, és potenciar els serveis policials de contacte directe amb les persones; en aquest sentit, 498 nous agents es destinaran a augmentar les unitats de seguretat ciutadana i, en concret, la policia de proximitat. Les tasques d'investigació, les unitats de suport operatiu en seguretat ciutadana, els efectius per garantir l'ordre públic i els equips per a tasques de seguretat viària també s'han vist reforçats.

stats