Societat 27/04/2012

El ple de Barcelona diu 'no' al Blau@Ictinea, però Trias no hi renuncia

L'oposició força a desestimar el projecte electoral estrella de l'equip de govern, que es reitera en la voluntat de tirar-lo endavant i recrimina al PSC el seu suport a la proposta de rebuig del PP

M.ortega
1 min

BarcelonaL'oposició s'ha fet forta en el ple de Barcelona per deixar a la corda fluixa el projecte emblema de l'alcalde Trias: el Blau@Ictinea, la construcció d'un nou barri residencial al moll del Morrot del Port. PSC i ICV-EUiA, com ja havien anunciat, s'han sumat a la proposició del PP perquè l'equip de govern desestimi aquesta idea i se centri en projectes que ja estan aprovat i pendents d'executar. El tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha retret els grups que es posicionin contra el que és, de moment, "una idea" i ha avisat que no deixarà de tenir les idees que té "es voti el que es voti" en el plenari.

En aquest punt, el president del grup municipal del PSC, Jordi Martí, li ha retret que no compleixin la premissa d'assumir les decisions de plenari i ha criticat que ja s'ha parlat prou del projecte com perquè l'oposició "tingui dret" a posicionar-se. En el seu últim torn, Vives s'ha dirigit directament al líder del PSC i li ha recriminat no haver complert amb "la paraula donada" i, en aquest sentit, l'ha advertit que "el ciri es molt llarg" i que tots dos es tornaran a trobar.

Unitat per Barceloa ha estat l'únic grup que s'ha abstingut en considerar que encara no és un projecte ferm ni presentat i, des d'ICV-EUiA, Elsa Blasco ha assegurat que el "somni de Trias haurà se continuar sent un somni".

stats