SOCIETAT
Societat 03/07/2012

Les pluges donen una treva a Catalunya tot i el risc d'incendis

La difícil campanya forestal d'enguany obliga a no baixar la guàrdia per futures onades de calor

Laura Díaz-roig
1 min
BOSCOS NETS L'Ajuntament de Salàs de Pallars fa tasques de neteja forestal als boscos del municipi per prevenir incendis.

BarcelonaLes pluges d’aquest cap de setmana han donat una treva a Catalunya, que viu una de les campanyes forestals més complexes dels últims anys, amb un alt risc d’incendis, especialment a la zona de Tarragona i Terres de l’Ebre. “A diferència de València, la pluja ens ha donat un marge, però no podem baixar la guàrdia per si hi ha properes onades de calor”, alerta el director general del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat, Josep Escorihuela.

Aquest és un any negre per Catalunya en qüestió d’incendis i per aquest motiu, tant la conselleria d’Interior com la d’Agricultura, hi ha destinat més recursos que el 2011: Interior hi ha destinat un pressupost de 24,14 milions, mentre que Agricultura invertirà 13,39 milions, la majoria per rebaixar la càrrega de combustible dels boscos. Aquest últim punt ha estat un dels més controvertits a l’incendi de València, on alcaldes com el d’Andilla -un dels municipis on es va iniciar un dels focs-,va denunciar que aquest hivern no s’han netejat els boscos.

Ho podeu llegir a l'ARA Premium

stats