Societat 12/03/2011

Les pluges superen els 150 litres al sud

La borrasca marxarà aquesta nit, demà tindrem una treva de bon temps però la setmana que ve començarà amb pluges a moltes comarques.

Miquel Bernis
1 min
Pluja dissabte a la tarda a Barcelona

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La pluja incessant ja ha acumulat registres de més de 100 litres per metre quadrat a molts indrets. Fins ara les pluges més abundants han caigut a les comarques de Tarragona, on destaquen els més de 120 litres a municipis com l'Abiol, Roquetes, l'Argentera i Capafonts. A Pradell de la Teixeta, al Priorat, fins i tot s'han superat ja els 150 litres, segons dades de la xarxa meteoclimatic i del Servei Meteorològic de Catalunuya. Les pluges, però, estan sent generals i són pocs els municipis que han acumulat menys de 20 litres per metre quadrat.

La nevada és intensa a muntanya i la cota fins i tot s'ha situat per sota del previst. A la Vall de Boí ja s'hi han acumulat, per exemple, més de 10 centímetres, però no ha nevat a totes les valls i les cadenes només són obligatòries en 7 carreteres del Pirineu. En general, els gruixos acumulats fins ara van dels 20 als 50 centímetres a les cotes altes de la serralada.

El vent i l'estat de la mar també són protagonistes. Les boies situades a 1 milla de la costa estan registrant onades de més de 2 metres, i la boia de Blanes fins i tot n'ha registrat una de més de 4. El vent, sense produir cops violents, ha bufat amb ratxes de més de 50 quilòmetres per hora en indrets com Cambrils o l'Escala.

Demà farà molt més sol que avui, però tot apunta que entre dilluns i dimarts arribaran noves borrasques que tornaran a deixar quantitats de pluja significatives a la costa.

stats