Societat 06/03/2013

Les pluges s'acabaran a la tarda i deixaran pas a un ambient molt primaveral

Aquesta tarda les pluges quedaran restringides al nord. Els pròxims dies hi haurà més clarianes i les temperatures fregaran els 20 graus

Miquel Bernis
2 min
Rius i rieres plens, com el Tenes al seu pas per Lliçà de Vall // Enric Navarrete

BarcelonaEls mapes del temps avui han canviat força l'escenari previst per a aquest dimecres, i encara fins al migdia tot fa pensar que les pluges aniran apareixent gairebé arreu de forma bastant continuada. Amb el pas de les hores s'enretiraran cap al nord, i al Pirineu, Prepirineu, Catalunya del Nord i comarques de Girona és probable que encara aquesta tarda hi vaig plovent amb intermitències. Al sud s'obriran algunes primeres clarianes que faran evident una pujada de temperatures. De seguida que surti el sol els termòmetres s'enfilaran fins als 17 o 18 graus a l'Ebre. Al País Valencià el migdia serà fins i tot més càlid i sobrarà la jaqueta moltes estones. Meteocat manté actius avisos de situació de perill al nord-est, sobretot per acumulació d'aigua i temporal marítim.

La segona part de la setmana estarà marcada per un temps càlid i amb més estones de sol. Demà el dia començarà només amb restes de núvols al nord-est, i serà en tot cas a la tarda que tornaran a augmentar els núvols pel sud i per Ponent. A última hora es tornaran a escapar alguns xàfecs sobtats que duraran poca estona, i que sobretot descarregaran a les comarques de Lleida i de Tarragona. Una cosa bastant similar passarà divendres, el dia començarà amb clarianes, però al vespre i nit tornarà a ploure, sobretot a Ponent i al Pirineu. Tant dijous com divendres les temperatures fregaran els 20 graus al sud, a Ponent i a moltes comarques de la costa i del Prelitoral. El cap de setmana s'entreveu amb més sol que núvols, i només amb xàfecs puntuals a muntanya.

Encara que pugin les temperatures, no serà prudent donar per acabat l'hivern, ja que els mapes del temps fan pensar en una fredorada important entre dimarts i dimecres de la setmana que ve. Caldrà seguir-la de ben a prop.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats