LA MÉTEO
Societat 03/09/2011

La pluja ha passat de llarg de Catalunya

El paraigua només ha fet falta aquest dissabte al sud del País Valencià i, en menor mesura, a les Illes

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que poc després del migdia ja han començat a descarregar alguns primers ruixats a la Catalunya Central, la tarda l'hem passat amb força menys activitat del que esperàvem i amb només alguns xàfecs curts aquí i allà. L'excepció la trobem a les Illes Balears, on s'han acumulat fins a 10 litres per metre quadrat i, especialment, al País Valencià, on les tempestes han deixat alguns registres d'entre 20 i 30 litres.

Fins al vespre encara es podran escapar algunes gotes, sobretot a la costa Central i a la costa Brava, però, en conjunt, les properes hores tampoc seran de paraigua, a Catalunya.

Demà diumenge no farem net però, en general, serà una jornada de bon aprofitar. El sol s'imposarà gairebé sense excepcions a Ponent i al sud i els núvols aniran fent la guitza a estones al Pirineu i a les comarques de Girona i Barcelona. A la tarda s'escaparan alguns ruixats curts i dispersos a l'extrem nord del país que, ja cap al tard, es desplaçaran cap a l'entorn del Montseny i les Guilleries i, havent sopat, també faran obrir el paraigua a la costa Central.

Tot plegat amb unes temperatures que es mantindran relativament a ratlla. Demà només es rondaran els 30 graus a Ponent i la vall de l'Ebre i la xafogor serà una mica més suportable que els últims dies.

La setmana vinent l'encetarem amb un dilluns encara insegur, amb alguns xàfecs de poca estona al Pirineu, la costa Central i les Balears i amb termòmetres encara força frenats. De totes maneres, aquesta no serà la tònica de la setmana i a partir de dimarts gaudirem arreu d'un bon sol i d'unes temperatures que, especialment a partir de dimecres, recuperaran el to estiuenc.

Trobareu més informació i la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats