Societat 13/03/2011

Més pluja per començar la setmana

Dilluns i dimarts ens creuaran noves borrasques que, sense deixar tanta pluja com dissabte, obligaran a fer servir el paraigua gairebé arreu

Miquel Bernis
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Aquest dilluns fareu bé de sortir amb el paraigua: al matí ens creuarà de mar cap a terra un altre front que, tot i que no serà ni de bon tros tan actiu com el de dissabte, farà que durant el matí plogui una estona a la majoria de comarques, sobretot a la costa. A la tarda el temps seguirà insegur arreu, però la puja no serà continuada. On plourà més serà a les comarques de Girona i a la Catalunya del Nord. Aquí sí que els ruixats duraran moltes hores i podran arribar a acumular més de 30 litres per metre quadrat.

Dimarts la cosa es complicarà més, arribarà una pertorbació més activa, les pluges duraran més estona i acumularan més litres per metre quadrat. La borrasca serà petita i això fa que ara mateix costi determinar a quins llocs plourà més i a quins menys, però en general la idea és que fins dimecres al migdia el paraigua caldrà tenir-lo a mà pràcticament a tot arreu.

La borrasca és altre cop de llevant, fet que farà que el vent torni a bufar amb ganes a la costa i que, sobretot a la Costa Brava, el mar es torni a alterar, fins i tot amb onades de més de 2 metres.

Tot fa pensar que l'última setmana de l'hivern acabarà amb més bon temps i que en general el sol s'imposarà a partir de dijous. L'ambient també serà més suau a partir de llavors, però no hi haurà cap explosió primaveral.

Trobareu la previsió detallada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo

stats