Ensenyament
Societat 28/10/2011

Entre un 4% i un 10% de la població pateix dislèxia

El Govern impulsa un protocol per la detecció precoç d'aquest trastorn d'aprenentatge i per al seu tractament des de P5 fins a Batxillerat

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl departament d'Ensenyament ha posat en marxa un protocol de detecció precoç i tractament de la dislèxia, un trastorn d'aprenentatge que pateixen entre el 4 i 10% de la població i que, per falta d'una diagnosi correcta en el passat, ha vingut generant durant anys "una part de la bossa del fracàs escolar", segons va explicar la degana del Col·legi de Logopedes de Catalunya, Anna Civit.

"Aquest percentatge significa que a cada grup-classe hi ha segur algun nen amb dislèxia", va assegurar la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

Per això, el Col·legi de Logopedes ha elaborat un llistat de conductes de risc com a possibles indicadors d'un trastorn de dislèxia, així com una sèrie de mètodes pedagògics per intervenir en aquests casos i recomanacions per a mestres i famílies, en cadascun dels grups d'edat des de P5 fins al Batxillerat. Aquest material estarà a l'abast dels centres i dels famílies a través del web d'Ensenyament, que enviarà la informació a tots els centres públics.

Rigau va explicar que, a primària, la intervenció sobre els nens a qui es detecti el risc de dislèxia haurà de fer-se dins de l'aula amb el conjunt de la classe però també "en petits grups i amb suport intensiu" individualitzat dins de l'horari de suport educatiu personalitzat (SEP) que la Conselleria ha imposat a tots els centres de primària.

stats