SOCIETAT
Societat 17/06/2011

La policia allibera a Barcelona cinc víctimes d'explotació sexual

Les cinc dones, de nacionalitat romanesa, eren obligades a prostituir-se al barri barceloní del Raval després que les enganyessin amb falses promeses de feina. Hi ha cinc detinguts i quatre d'ells ja han ingressat a presó

Acn
2 min

BarcelonaAgents de la policia espanyola i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han fet dues operacions conjuntes que han permès alliberar cinc dones, de nacionalitat romanesa, explotades sexualment al barri barceloní del Raval. Una de les víctimes, òrfena i sense recursos econòmics, havia sigut captada pels seus oncles al mateix país d'origen sota promeses falses de feina a l'Estat espanyol. Una altra de les víctimes havia sigut venuda, després d'haver-la obligat a prostituir-se, a dos germans proxenetes que la van seguir vexant amb tres compatriotes més. De moment hi ha cinc detinguts, atrapats a l'aeroport de Saragossa quan, presumptament, volien fugir del país. No es descarten noves detencions. Quatre dels cinc detinguts fins ara han ingressat a presó per ordre del jutge instructor del cas.

Les dues investigacions van començar quan algunes dones van denunciar a la Guàrdia Urbana que eren obligades a prostituir-se. En la primera operació, els agents van alliberar una dona romanesa. Era òrfena i no tenia diners, circumstàncies que haurien aprofitat els seus oncles per oferir-li un fals treball de neteja a Barcelona. Un cop a la capital catalana els mateixos familiars, segons el seu testimoni, la van obligar a prostituir-se en jornades maratonianes. A més li feien creure que els diners que obtenia eren per comprar-li una casa a Romania, quan en realitat s'enviaven als membres de la xarxa de prostitució en aquell país. També es va saber que dos dels presumptes proxenetes estaven a punt d'abandonar l'Estat des de l'aeroport de Saragossa. La policia els va detenir abans, així com a una altra implicada, en aquest cas al carrer Sant Ramon de Barcelona.



Una segona operació va permetre alliberar una altra dona captada a finals del 2009 també a Romania, igualment sota promeses falses de feina. També de la mateixa manera, un cop a l'Estat la van obligar a prostituir-se. Mesos més tard va ser venuda a una parella de germans proxenetes també romanesos, que la van seguir explotant en condicions encara més denigrants, amb maltractaments físics i psíquics continuats. Havia d'entregar 150 euros diaris i n'hi deixaven 5 per a manutenció. Entre la documentació intervinguda consten diversos informes mèdics per la violència a què la sotmetien. Les investigacions van permetre, de la mateixa manera, detectar tres dones testimonis dels fets i víctimes alhora dels mateixos proxenetes.

stats