Societat
Societat 20/02/2012

21 detinguts a les càrregues policials contra estudiants a València

La delegada del govern central nega que hi hagi repressió policial i el PSOE demana explicacions a Fernández Díaz

Ara
1 min

ValènciaUn total de 21 persones han estat detingudes en les càrregues policials contra una manifestació d'estudiants al centre de València, que encara prosseguia a les deu del vespre d'avui. A més, quatre persones han estat ateses pels serveis sanitaris d'urgència valencians.

Agents antidisturbis han tornat a carregar avui contra uns dos-cents manifestants, la majoria estudiants, que els llançaven mandarines agafades dels arbres i ampolles, segons informa Efe. Els manifestants han bolcat alguns contenidors i l'actuació policial, amb cops de porra a les cames, ha provocat corredisses pels carrers de la capital valenciana.

La manifestació –convocada a través de les xarxes socials– ha arrencat cap a les tres de la tarda a l'institut de secundària Lluís Vives, que la setmana passada va ser l'escenari de la primera picabaralla entre policies i manifestants.

Allà, dijous passat, una concentració d'alumnes de l'institut va acabar amb enfrontaments amb la policia, uns aldarulls que van donar lloc a una manifestació de repulsa a l'acció policial pel centre de la ciutat, que va acabar amb vuit detinguts i diversos ferits, entre ells la diputada de Compromís Mònica Oltra.

Els nous enfrontaments arriben precisament el dia que la delegada del govern a València, Paula Sánchez de León, negava en roda de premsa que hi hagués hagut "repressió policial" en la protesta de la setmana passada. Sánchez s'ha reunit aquest matí amb diputats de Compromís i d'Esquerra Unida.

Després dels incidents de la tarda, el PSOE ha demanat explicacions al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, perquè informi al Congrés dels Diputats sobre l'actuació policial tant de la setmana passada com d'aquesta.

stats