Societat 14/03/2012

Els polítics del Parlament es fan revisions oculars per prevenir el glaucoma

Diagnosticar la malaltia en fases inicials és important per evitar perdre visió

Acn
1 min
El conseller de Salut, Boi Ruiz, durant la revisió

BarcelonaUn total de 185 persones, entre diputats, membres del Govern, treballadors de la cambra i periodistes acreditats, han participat avui en la jornada 'Trenca el setge de la visió. Lluita contra el glaucoma', impulsada per la Fundació IMO i amb què el Parlament s'ha sumat als actes de la setmana mundial d'aquesta malaltia per prevenir-la. La jornada tenia per objectiu promoure la prevenció de la malaltia i conscienciar de la importància que es detecti en una fase precoç. Atesa la demanda de revisions que hi ha hagut, la jornada s'ha allargat fins passades les set de la tarda, tot i que en principi havia d'acabar a les sis.

A l'inici de la jornada, la presidenta, Núria de Gispert, acompanyada del conseller de salut, Boi Ruiz, ha rebut en audiència els doctors Josep Garcia-Arumí i Rafael Navarro, president i patró, respectivament, de la fundació dedicada a la investigació, la docència i la prevenció de les malalties oculars. Tot seguit, De Gispert i Ruiz han anat a la sala 3 per saludar els especialistes en glaucoma i els òptics optometristes que han dut a terme les revisions, que incloïen una prova d'agudesa visual, la presa de la pressió ocular i l'exploració del nervi òptic.

El glaucoma és una malaltia incurable relacionada amb un drenatge deficient del líquid que banya l'ull i que provoca un augment de la pressió ocular que acaba atrofiant el nervi òptic. Afecta un milió de persones a l'estat espanyol i prop de seixanta milions a tot el món. És la segona causa de ceguesa evitable i detectar-la aviat és molt important per aplicar tractaments capaços de frenar la pèrdua de visió.

stats